PL/Jarocin PL/Silesia - fotoutstilling PDF Skriv ut E-post
Nyheter
Skrevet av Maciej Ciara   
søndag 12. oktober 2014 23:47

 

PL/Jarocin PL/Silesia - fotoutstilling


Det heter at et bilde sier mer enn tusen ord og i dag er visuell kommunikasjon en svært viktig kilde til informasjon.

 

The Norwegian-Polish Academy of Film and Photography ble etablert med mål om å fremme kulturell dialog mellom Polen og Norge. Denne utstillingen presenterer bilder som ble tatt i løpet av en fotoworkshop som ble holdt i regi av akademiet.


PL/Jarocin - tradisjon og popkultur

Første del av workshopen fant sted i Jarocin, en liten by i Vest-Polen og det var fokus på den berømte rockefestivalen i byen. Festivalen ble første gang arrangert i 1980 og ga uttrykk for polske ambisjoner til ytringsfrihet og toleranse. I løpet av worksohpen lærte vi hvordan vi tar bilder som har både dokumentarisk og kunstnerisk verdi.

 

Workshopen ble ledet av Tomasz Tomaszewski, en pressefotograf som har jobbet for den amerikanske utgaven av National Geographic i over tjue år. Tomasz delte sin kunnskap om fotografering som kunstart og fotoredigering som en nøkkel til å formidle et visuelt budskap.

Deltakerne jobbet med individuelle fotohistorier, og utstillingen inkluderer et utvalg av bilder fra hver fotograf.


PL/Silesia - historier skrevet i kull

Denne utstillingen er resultatet av den andre delen av workshopen i regi av Norwegian-Polish Academy of Film and Photography. Den skildrer hverdagslivet i Silesia, en region som ligger i sør-vest i Polen. Denne regionen har blitt formet av kullgruveindustrien og dette har formet en særegen kultur.

Workshopen ble ledet av Arkadiusz Gola, en polsk pressefotograf som jobber for et silesiansk magasin "Dziennik Zachodni". I sitt arbeid, har Arkadiusz som mål han å spre bevissthet om kulturen og historien til det moderne Silesia.


Workshopen hadde et fullt og variert program. Det var flere anledninger til å fotografere områder med post-industriell arkitektur. Vi hadde også stort utbytte av samtaler med innbyggerne i disse områdene.

Formålet med prosjektet var å vise hvor sammensatt og mangfoldig polsk kultur og historie er. Alle prøvde å finne et element i miljøet som inspirerte og få vist det gjennom sine fotografier. Det var en fantastisk opplevelse og mye moro for de som deltok. Neste workshop vil finne sted i Norge sommeren 2015.Fotografer: Damian Andrzejewski, Joanna Chmura, Maciej Ciara, Barbara Deja, Elzbieta Deja, Piotr Gregorczyk, Wlodzimierz Koscielniak, Robert Koziarski, Adrian Larisz, Anna Nowogrodzka, Gry Sissel Opsvik, Urszula Ostrowska, Mai Phan, Merete Sæther, Marius Strande, Zbigniew Zontek.


Bildene skal stilles ut i perioden 8. oktober - 15. november 2014 i Kunstpassasjen på Jernbanetorget T-banestasjon og hos Deichmanske Bibliotek avd. Majorstuen.

Velkommen til vernissage 15. oktober kl. 17:30 - 19:00, Deichmanske Bibliotek avd. Majorstuen (Harald Hårfagresgt. 2, 0363  Oslo)


Norwegian-Polish Academy of Film and Photography er et samarbeidsprosjekt mellom polske og norske organisasjoner, bl.a: Foreningen Jarocin XXI (PL), Film Forum (PL), Den Polske Klubben for Fotografi og Turisme i Norge (NO), Deichmanske Bibliotek avd Majorstuen (NO).


Prosjektet er støttet av EEA Grants og er en del av programmet “Promotion of Diversity in Culture and Arts within European Cultural Heritage”.

 

Twoje uprawnienia nie pozwalają na dodawanie komentarza.